Μία χαμογελαστή συνάντηση…

Μετά την συνάντηση που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Σαλονίκη (την οποία δυστυχώς δε θα καταφέρω να επισκεφτώ για το Φεστιβάλ όπως οι περισσότεροι φίλοι μου) και για την οποία διάβασα πρώτα από τον «twittero-αδερφό» μου (στο post «Την μέρα που με γνώρισε η Ντόρα») και μετά από Magica και ANemo έγινε άλλη μία στην Αθήνα, αλλά μόνο με γυναίκες. Τέλος πάντων, για να μην σας τα πολυλογώ, δέχτηκα και αποδέχτηκα πρόσκληση από τον υπερδραστήριο Αχιλλέα (επικεφαλής του DoraWebTeam) για μια αντίστοιχη συνάντηση στην Αθήνα αλλά αυτή τη φορά μόνο με γυναίκες. Τέσπα, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, μεταξύ της εκδήλωσης Ψηφιακός Δήμος και του Open Coffee με αποτέλεσμα δυο-τρεις εξ ημών να έχουμε γίνει παπί από τα σούρτα-φέρτα μες στη βροχή.

4094604507_0f0141ce21Τέλος πάντων, δεν περίμενα να μάθω κάτι περισσότερο από ό,τι έμαθα ούτε θεωρώ ότι ειπώθηκε κάτι που θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως off the record. Ειπώθηκαν αυτά που θα περίμενε ο καθένας να ειπωθούν. Κουβέντες περί γυναικών με παιδιά, συζύγους και πολλές υποχρεώσεις, που θέλουν να κάνουν πολλά και να πετύχουν, με λίγα λόγια το δημόσιο προφίλ της Μπακογιάννη. Η αλήθεια είναι ότι κράτησα πολλές σημειώσεις αλλά δεν ξέρω εάν έχει νόημα να πω πολλά…

Η συζήτηση κράτησε γύρω στα 45 λεπτά και η πρώην υπουργός μίλησε για το internet (το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο σοσιαλιστικό πράγμα που έχει εφευρεθεί), το iPhone της (ας σημειωθεί ότι έχει ξαναπεί ότι αγαπά τα προϊόντα της Apple), το πόσο της αρέσει να διαβάζει blogs (αν και χωρίς να θέλω να το αμφισβητήσω θα έλεγα ότι ένα άτομο με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρνει), την προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες (τότε και τώρα). Μάλιστα, αναφορικά με το θέμα αυτό, ετέθη το ζήτημα ότι στο internet δεν προβάλλεται αρκετά το γεγονός ότι για πρώτη φορά μια γυναίκα διεκδικεί την αρχηγία ενός κόμματος εξουσίας. Δεν θα επεκταθώ επ’ αυτού γιατί όσοι ασχολούνται με το internet και τα social media καταλαβαίνουν και όσοι δεν ασχολούνται, πάλι καταλαβαίνουν.

Όσον αφορά τα πολιτικά, μιλήσαμε λίγο για το θέμα του προέδρου, λίγο για το ότι το μέλλον βρίσκεται στον «πολιτικό διακομματικό διάλογο», λίγο για το ότι πρέπει να γίνει άνοιγμα και μέσω internet στην κοινωνία και η πρώην υπουργός τόνισε «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε». Ειπώθηκαν και κανα δυο πράγματα ακόμα αλλά βάσει του τι σας έχω περιγράψει μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι μπορείτε να φανταστείτε σε τι πλαίσια κινήθηκε η συζήτηση. Μόνη εξαίρεση προς το τέλος, το θέμα της κακοποίησης των ζώων, που έθεσε η Cyberella με συγκεκριμένη αναφορά στο φρικιαστικό περιστατικό στην Σητεία και τις δράσεις, που είχε κάνει η Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθήνας για τα αδέσποτα.

Το μόνο που έχω να πω είναι από την συνάντηση είναι ότι συνέβη αυτό που περίμενα: δεν μου άλλαξε την εικόνα που είχα για το πρόσωπό της… και κατά την γνώμη μου, πάνω-κάτω όποιος και αν είχε την ευκαιρία να την γνωρίσει από κοντά, θα διατηρούσε κατά βάθος την εικόνα, που είχε εξαρχής για το πρόσωπό της…

Εδώ μπορείτε να δείτε τι έγραψαν οι Σώτω και Άσπα και εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτό.

Advertisements
Published in: on November 11, 2009 at 11:45 am  Comments (3)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2009/11/11/meeting-dora-bakoyannis-women-social-media/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. Η δική σου περιγραφή (σε σχέση με της Σώτως κ της Άσπας) ήταν η πιο έντιμη και περιεκτική. Έντιμη γιατί στην αποστροφή του λόγου σου μας μετέφερες έστω και διπλωματικά την “ουσία” της συνάντησης, δηλ. την agenda πίσω από την μη-agenda.

    Here’s to the “transparency tyranny”!…

    (να και το σχετικό youtube από τον καταπληκτικό Gary Vaynerchuk – απ’τα αγαπημένα μου: http://bit.ly/1CmvKF , special αφιερωμένο στην θυγατέρα του επιτίμου, που έχω την αίσθηση ότι τελικά δεν θα προκάμει να μας κυβερνήσει… μπρρρρ)

    • Φώτη, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Η περιγραφή μου είναι καθαρά υποκειμενική, όπως είναι και των δύο άλλων κοριτσιών (Σώτω και Άσπα) που ήταν παρούσες. Όλες τα ίδια ακούσαμε, απλά η καθεμία το έγραψε με τον τρόπο της. Δεν θα έλεγα ότι τίθεται θέμα εντιμότητας. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι είμαι δημοσιογράφος και τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Αλλά αυτό είναι το ωραίο. Ο καθένας να έχει το χώρο του και να τα γράφει όπως τα βλέπει :)

  2. Είπα πιο έντιμη… δεν είπα ανέντιμη.. ;-)
    Πάντως το κέντρο βάρους του σχολίου μου εκφράζεται καλύτερα από το video του Gary, του πιτσιρικά που έχει γίνει εκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια, αξιοποιώντας τα social media για να βγάλει τον αληθινό του εαυτό… σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα social media και να μανιπιουλάρουν τους bloggers για να βγάλουν τον “εικονικό” τους εαυτό.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: