Μυαλά-xirafia

Και με αυτό το “πρωτότυπο” δημοσιογραφίστικο λογοπαίγνιο τιτλοφορώ ένα καλώς-το-κι-ας-άργησε post για κάποια παιδιά (δυστυχώς ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία), που έχουν ιδέες και δουλεύουν πάνω σε αυτές αλλά ίσως ποτέ να μην αποκτήσουν (τουλάχιστον μέσα στα σύνορα της Ελλάδας) μια φήμη αντάξια της μεγάλης Άντζελας Δημητρίου ή του ανυπέρβλητου Νότη Σφακιανάκη. Μιλάω για τον πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό xirafia.gr στον οποίο πήραν μέρος – τι άλλο; – φοιτητές με προτάσεις πάνω στην ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος. Και όταν λέμε “ψηφιακή προστασία” δεν εννοούμε σαχλαμάρες του στυλ “Φύτεψε ένα δέντρο στο dasos.gr“, “Σώσε μία αρκούδα κάνοντας κλικ εδώ”, “Στείλε έναν θαλάσσιο ελέφαντα στο προφίλ του φίλου σου στο facebook ή “Κάνε RT και βάλε το hashtag #perivallon.

Μιλάμε για πραγματικές προτάσεις που συνδυάζουν το online με το offline για το καλό όλων μας. Ναι, ναι! Ακόμη και για εσένα που συνεχίζεις να πετάς τα σκουπίδια σου στο δρόμο όταν δεν σε βλέπουμε και στον κάδο όταν σε βλέπουμε. Τώρα, θα μου πείτε, “αυτό είναι το πρόβλημα, ρε Μαριλού”; Όχι! Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι και αυτό, όμως.

Τέσπα, για να μη σας ζαλίζω άλλο σας λέω εν συντομία και ανάκατα ό,τι φύλαξα για το τέλος:

Ότι ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Δεκέμβρη (τους νικητές θα τους βρείτε στο xirafia.gr/Awards) αλλά εγώ τώρα το πήρα πρέφα καθυστερημένα, από ένα άρθρο του Pathfinder, που μου έστειλαν στο facebook, για το οποίο έχω να παρατηρήσω ότι ωραίο και ενημερωτικό μεν, όμως θεωρώ ότι σε ένα ρεπορτάζ 13 παραγράφων αφιερωμένο στην εκδήλωση, οι νικητές πρέπει να αναφέρονται πολύ πριν την 11η παράγραφο (στην οποία ο αναγνώστης μπορεί ποτέ να μην φτάσει) σε αντίθεση με τους επίσημους καλεσμένους (επιτρόπους, υπουργούς κτλ), που παρατίθενται αναλυτικά στην 6η παράγραφο. Ώχου! Πολύ αυστηρή και γκρινιάρα είμαι! Γιατί να μην είμαι, όμως; ;)

Το Eco Truck αρχικά με μπέρδεψε γιατί νόμισα ότι το είχα δει σε μία παρουσίαση του Open Coffee πριν ένα χρόνο αλλά μετά είδα ότι εκείνο το project λεγόταν Foinikas.

Τέλος, έχω να πω: Πάλι μόνο μία κοπέλα ανάμεσα στους νικητές;;;; :( Η κυρία είναι Επίτροπος της Ε.Ε. – όχι φοιτήτρια :Ρ

Άντε μπείτε και στο facebook group να παίρνετε κι εσείς καμια ενημέρωση πού και πού.

Οι φωτό είναι από το xirafia.gr και μπράβο τους που τις έβαλαν, αλλά αν είχαν και καμία λεζάντα καλά θα ήταν. Αν υπάρχουν, παρντόν για την παρατήρηση, αλλά εγώ δεν τις βρήκα.

Advertisements
Published in: on January 21, 2010 at 12:36 pm  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2010/01/21/xirafia-pathfinder/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by MaryLou Tzempelikou, thelonapo. thelonapo said: RT @MaryLou_t: Το περιβάλλον, τα XIRAFIA.gr, ο Σφακιανάκης, το facebook & η γκρίνια μου για τους δημοσιογράφους… http://bit.ly/67qMNZ […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: