Είστε για μια μηνυσούλα; ;)

Το ότι είμαι facebook lover είναι γνωστό. Αν και έχω ξεπεράσει προ πολλού τις “παιδικές ασθένειες” (στέλνω λουλουδάκια, πλένω ζωάκια και σπέρνω χωραφάκια), δεν παύω να είμαι συνέχεια online γιατί με ενδιαφέρει να παρακολουθώ τι λέει και τι ποστάρει ο κόσμος. Έχω κάνει hide και αυτούς που δε με ενδιαφέρουν και όλα μια χαρά! Κυριακή πρωί, λοιπόν, και βλέπω το εξής group: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜHΣΗ. Πήγα, το είδα, το ξανάδα και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ούτε ότι συμφωνώ ούτε ότι διαφωνώ. Βασικά, δεν έχω σκεφτεί κάποιον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να διαφωνώ κάθετα – εξάλλου δεν είμαι και ειδήμων σε τέτοια θέματα.

Όμως, διαλογίστηκα (!!!) :Ρ


– Τουριστική χώρα δεν είμαστε;

– Ναι, ρε! Νομίζεις ότι έρχονται από πουθενά αλλού μπικικίνια (=λεφτά) σε αυτή τη χώρα;

– Είναι καλό για την εικόνα μας (και μάλιστα τέτοια εποχή) να κάνουμε τέτοιες κινήσεις;

– Ε, δεν το λες και ό,τι καλύτερο! Αλλά δεν μπορείς να αφαιρέσεις το δικαίωμα από τον πολίτη να κάνει αυτό που νιώθει ότι είναι σωστό για τη χώρα του. Δεν είναι δυνατόν να λένε ό,τι θένε και να μην μιλάμε!

– Ναι, αλλά δημοκρατία δεν έχουμε; Δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ελεύθερα ό,τι θέλει;

– ΟΚ, αλλά αν ο άλλος νιώθει ότι θίγεται, μπορεί ελεύθερα να τον μηνύσει.

– Ωραία. Αλλά εμείς οι Έλληνες, δεν θιγόμαστε όταν οι διάφοροι της εξουσίας κλέβουν από τις τσέπες μας, τις εισφορές μας, τα ταμεία μας, τα σχολεία μας, τις δουλειές μας, τους μισθούς μας, τις καταθέσεις μας κτλ κτλ κτλ;

– …

– Στην τελική, το να μιλάς ελεύθερα είναι βασική αρχή της δημοκρατίας. Πουθενά, όμως, η δημοκρατία δε λέει ότι το να κλέβεις ελεύθερα είναι σωστό.

– Ε, και τι είμαστε δηλαδή; Τσάμπα μάγκες;

– Ξέρω κι εγώ; Συ είπας… Εγώ απλά λέω ότι αν θιγόμαστε από ένα δημοσίευμα (που στην τελική φαίνεται ότι δεν ήταν και όσο υβριστικό νομίσαμε) και μηνύουμε το περιοδικό, τότε γιατί να μην θιγόμαστε από όλους αυτούς που τους ψηφίσαμε, μας έκλεψαν και μας κλέβουν και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο; Λες κι έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα με τα εσωτερικά μας και τώρα τα βάζουμε και με τα “εξωτερικά” (sic)!

(Καλά, το ξέρω ότι ακούγεται απλοϊκό και ίσως λαϊκίστικο, αλλά ένα blog post είναι. Δεν είναι δα και πολιτική ανάλυση!)

Με το σημερινό post, δώρο 40% επιπλέον προϊόν!

Και μια και αποφάσισα να γράψω post, ας πω και κάτι ακόμα. Χτες βράδυ έβλεπα τα καλύτερα του Αλ Τσαντίρι. Ένα βίντεο, έδειχνε συνταξιούχους στη λαϊκή αγορά να φωνάζουν στο μαρκούτσι (=μικρόφωνο) ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έκλεψαν τα λεφτά και να τιμωρηθούν! Και ποιοι είναι αυτοί, που τα έκλεψαν; Βάσει του 6 degrees of separation, ο καθένας μας απέχει 6 “βαθμούς” από την Μαντόνα ή τον Ομπάμα.

Άρα, λογικά, δεν απέχει λιγότερο από τον κάθε υπεύθυνο στην Ελλάδα, που έκλεψε ταμεία, υπηρεσίες, πήρε μίζες και φακελάκια; Ειδικά, για φακελάκι, νομίζω ότι όλους μας χωρίζει μόνο ένα βαθμός! (Διαβάζοντάς το, ξέρω ότι διαγράφεται στα χείλη σας ένα πικρόχολο νεοελληναρίστικο χαμογελάκι). Επομένως; Ποιοι είναι όλοι “αυτοί που πρέπει να πληρώσουν” ™; Συμπεραίνω ότι (ακόμη κι αν δεν είναι αυτοί που ψηφίσαμε εμείς προσωπικά) είναι αυτοί που ψήφισαν οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι υπάλληλοί μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας και, ως εκ τούτου, δεν είναι και τόσο μακρινοί ή τόσο δύσκολο να απομονωθούν. Εδώ, λοιπόν, κολλάει η φράση: “Δεν υπάρχει ‘δεν μπορώ΄, υπάρχει ‘δεν θέλω'”.

Λοιπόν, τι λέτε; Είστε για μια μηνυσούλα; ;)

Links

Facebook group: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜHΣΗ (από όπου και η φωτό)

O Γερμανός δημοσιογράφος του “Focus” μιλά στην “Π” και αποκαλύπτει

Ήθελα να δείξω πως δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι ίδιοι

2000 χρόνια παρακμή – το άρθρο του Focus μεταφρασμένο

Wikipedia: Six degrees of separation (από όπου και η φωτό με τις μπαλίτσες)

Advertisements
Published in: on April 11, 2010 at 11:33 am  Comments (6)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2010/04/11/6-degrees-of-separation-politics-focus-facebook-germany-greece/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 CommentsLeave a comment

 1. Τι περιμένεις από ανθρωπους που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούν να βολευτούν σε μια θέση στο δημόσιο όπου “δεν θα μας κουνάει κανείς” και που η απόδοση (καλή ή κακή) στην εργασία δεν έχει επιπτώσεις ούτε στον μισθό ούτε στην θέση;
  Διαφωνό με το “- Είναι καλό για την εικόνα μας (και μάλιστα τέτοια εποχή) να κάνουμε τέτοιες κινήσεις;” αφού το να απαρνιόμαστε τα δικαιώματα μας, σημαντικά και ασήμαντα, είναι πολύ επικίνδυνο.

  • “… από ανθρωπους που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούν να βολευτούν σε μια θέση στο δημόσιο…”> Αυτό ακριβώς θέλω να πω! Αυτοί οι “άνθρωποι” δεν είναι μακριά από εμάς που γκρινιάζουμε. Είναι οι “…οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι υπάλληλοί μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας…”.

 2. Δεν είναι καλό για την εικόνα μας το ότι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, όλα τα άλλα είναι μπικικίνια. Ζούμε σε μία χώρα που νοσεί. Όλοι το ξέρουμε, χρόνια τώρα, απλά τώρα βγήκε και λίγο παραέξω.

  Όσο για τους περαστικούς που λένε να πληρώσουν αυτοί που τα πήρανε… Αν δηλαδή κοιτάξουμε τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν θα βρούμε κανέναν βολεμένο στο δημόσιο που έχει χτίσει κάτι με μίζες… Δεν θα βρούμε καμία σύνταξη που έχει βγει παράτυπα.. Δεν θα βρούμε αυθαίρετα… Δεν θα βρούμε φοροφυγάδες… Δεν θα βρούμε πληρωμή από μίζες σε εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομία για να έχουν ευνοική συμπεριφορά…

  Όλοι καλοί είναι μέχρι να βρουν την ευκαιρία να βρεθούν από την άλλη πλευρά. Από την πλευρά αυτού που εκμεταλεύεται το σάπιο κράτος στο οποίο ζούμε. Τότε αρχίζουν τα “Αν δεν το κάνεις δεν επιβιώνεις”, “Όλοι έτσι κάνουν”.

  Κρυφά λαμόγια οι περισσότεροι και υποκριτές… Κανείς πολιτικός δεν φταίει. Αν οι πολιτικοί ήταν οι μόνοι διεφθαρμένοι τότε η κοινωνία θα τους απέβαλλε άμεσα. Πάνω από τα σκατά όμως πετάνε οι μύγες.

  • “Κανείς πολιτικός δεν φταίει. Αν οι πολιτικοί ήταν οι μόνοι διεφθαρμένοι τότε η κοινωνία θα τους απέβαλλε άμεσα.” Α, ναι! Συμφωνώ! Αυτό είναι το θέμα! Ψηφίζουμε αυτούς που θέλουμε! Γι’ αυτό είχα γράψει και στα posts “Το X Factor του πολιτικού” και “Επάγγελμα: Πολιτικός

 3. Το αφιέρωμα στο focus είχε τρία άρθρα, ένα από τα οποία είναι αυτό που δίνεις το link. Τα άλλα δύο ήταν ένα οικονομικό άρθρο-ρεπορτάζ για το θέμα των ελλειμμάτων και του δανεισμού και ένα πολιτικό για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Και τα δύο βασίζονταν σε ρεπορτάζ ελληνικών εφημερίδων και πρακτορείων ειδήσεων. Το άρθρο του Klaus Boetig χρησιμοποιήθηκε περίεργα από την αρχισυνταξία του περιοδικού και μάλλον έδωσε και την αφορμή για το εξώφυλλο.
  Παρόλα αυτά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε τέτοιες πρωτοβουλίες “μηνύσεων”, γιατί θεωρώ ότι κάνουμε σημαντικό κάτι που τελικά είναι ασήμαντο. Θα θυμίσω απλά ότι τα βρετανικά ταμπλόιντ έγιναν αυτά που έγιναν (και έγιναν και επιδημία σε όλο τον κόσμο, και στη χώρα μας) απλά γιατί κάποιοι τσίμπησαν σαν χάνοι και άρχισαν να κάνουν μηνύσεις σε κάθε χαζομάρα που δήθεν “αποκάλυπταν” στα “σκανδαλοθηρικά” ρεπορτάζ τους.

  • “Και τα δύο βασίζονταν σε ρεπορτάζ ελληνικών εφημερίδων και πρακτορείων ειδήσεων”> Η διαφορά είναι ότι οι Έλληνες γουστάρουμε να βριζόμαστε με τα χειρότερα λόγια μεταξύ μας και να λέμε για τα στραβά του γείτονα (ποτέ για τα δικά μας, ακόμη κι αν έχουμε τα ίδια). Όμως, όταν κάποιος “ξένος” κρίνει την “Ελλαδίτσα μας” (ακόμη και με αποδείξεις ή βάσει όσων λέμε εμείς οι ίδιοι), τότε ξυπνάει ο Κολοκοτρώνης και ο Ανδρούτσος μέσα μας και ορμάμε να φάμε τον εχθρό “που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτός έτρωγε βελανίδια”!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: