Eurovision 2005: Έλαμπε! Ήταν όμως χρυσός;

Η Έλενα πανηγυρίζει στην συν/ξη Τύπου μετά τον τελικό

Πριν πέντε χρόνια, η Ελλάδα ζούσε έναν εθνικό μουσικό παροξυσμό χάρη στην πρώτη μας νίκη στην Eurovision. Τότε, και για 1-2 μήνες πριν τον τελικό της 21ης Μαΐου 2005 στο Κίεβο, όλη η Ελλάδα (και χιλιάδες fans του θεσμού σε όλο τον κόσμο), ήξεραν ανά πάσα στιγμή τι κάνει η Έλενα Παπαρίζου, πού πήγε, πού έφαγε, τι φόρεσε, τι είπε, σε ποια κανάλια έδωσε συνέντευξη, πόσα αυτόγραφα μοίρασε, πόσα χαμόγελα έσκασε κ.ο.κ. Αν κάποιοι από εσάς το θυμάστε αυτό, θα κουνάτε τώρα το κεφάλι σας. Άλλοι χαμογελώντας, άλλοι με απαξίωση, άλλοι με αδιαφορία. Ίσως, όμως, οι περισσότεροι να μη γνωρίζετε, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός στήθηκε μία μεγάλη “επιχείρηση” με τίτλο (από όσο έμαθα) “Κίεβο 2005-Αθήνα 2006” και με σημαία αυτό το σύνθημα, η ΕΡΤ κατάφερε (ίσως για πρώτη και τελευταία φορά) να πετύχει  την ενεργή συμμετοχή και συστράτευση όλων των δυνάμεών της Τότε, ακουγόταν ότι ήταν εντολή του Μαξίμου να πάρουμε τη Eurovision, μετά το EURO 2004. Αν και το συγκεκριμένο project για τους περισσότερους (αν όχι για όλους) ακούγεται επουσιώδες, γελοίο, πανάκριβο, προϊόν παραπολιτισμού και όλα τα συναφή, για μένα αποτέλεσε ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα για την καριέρα και τη ζωή μου.

Λίγες ώρες μετά τον τελικό

Ήμουν κι εγώ στον “θίασο”

Και ο λόγος είναι ότι τότε εργαζόμουν ως συμβασιούχος δημοσιογράφος στο ert.gr και ελλείψει άλλων ιντερνετικών συναδέρφων, που μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό (κυρίως επειδή δεν ενδιαφερόντουσαν), κλήθηκα εγώ και μία άλλη συνάδερφος για να ταξιδεύουμε εκ περιτροπής με την ελληνική αποστολή, στο promo tour της Έλενας στην Ευρώπη. Από την περιοδεία αυτή θυμάμαι ανακατεμένα διάφορα πράγματα και οι εκατοντάδες φωτογραφίες, που έχω από τότε, μού θυμίζουν άλλα που έχω ξεχάσει ή έχω επιλέξει να ξεχάσω.

Μάλτα

Οι ατελείωτες ώρες πτήσης, η αγωνία μου να έχω internet σε ξενοδοχεία σε Βουλγαρίες και Ουκρανίες για να μπορώ να ανεβάζω βίντεο, ο εκνευρισμός μου με την Έλενα, τα πέρα-δώθε με κάθε μέσο, οι πόνοι στην πλάτη από το laptop που κουβαλούσα παντού, το ότι δούλευα 24 ώρες την ημέρα, το πόσο ψαρωμένη ήμουν απέναντι στους “μεγάλους” της ΕΡΤ και στον βαρύ και ασήκωτο Τόνυ της Έλενας, οι χιλιάδες φωτογραφίες και τα ατελείωτα βίντεο, που τραβούσα, το πόσο με βοήθησαν μερικοί άνθρωποι, το πόσο καλή παρέα κάναμε με την Πασχαλίδου και οι άπειρες φορές που άκουσα το ‘My No1’ είναι μόνο μερικά από αυτά που μου έρχονται ανακατεμένα στο μυαλό όταν ακούω τις λέξεις Παπαρίζου, Eurovision και τα σχετικά.

Με την Πασχαλίδου σε κάποιο αεροδρόμιο

Όλοι πληρώναμε αβέρτα!

Χουλιάρας & ζεύγος Παναγόπουλου, στην Αθήνα μετά την νίκη

Θυμάμαι ακόμη το γκλαμουράτο ύφος του Γιώργου Χουλιάρα (εντεταλμένου συμβούλου της ΕΡΤ), που έκανε μεγάλη ζωή με λεφτά του ΕΟΤ (όπως όλοι μας στο team), και ο οποίος δεν μιλούσε γρι Αγγλικά καθότι Ρωσοθρεμμένος στην Σοβ. Ένωση, με έξοδα του ΚΚΕ (!). Επίσης, θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον “πολύ” και λιγομίλητο Πρόεδρο Παναγόπουλο και την κυρία του, σε μία συνάντηση του δημάρχου του Κιέβου με την ελληνική αποστολή (μια μέρα μετά την νίκη), ο οποίος μας κάλεσε για μια βότκα (που έγιναν πολλές) και αφού μέθυσε, σήκωνε την Έλενα στα χέρια και έβγαζε άναρθρες ουκρανικές κραυγές από τη χαρά του, απαγορεύοντάς μας να φύγουμε. Θυμάμαι τα λεφτά, που έφευγαν δεξιά και αριστερά, για τη διαμονή της πολυάριθμης αποστολής μας: τουλάχιστον 9 άτομα σε κάθε ταξίδι, πράγμα που έκανε όλους τους ξένους να απορούν με το μέγεθος της αποστολής. Μάλιστα, την εβδομάδα του τελικού, υπολογίζω ότι είχαν έρθει, στο Κίεβο, 40 άτομα με έξοδα της ΕΡΤ και ΕΟΤ (καθώς η Έλενα είχε ανακυρηχθεί πρέσβειρα του ελληνικού Τουρισμού).

Ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία, όπου μέναμε

Τότε, παρά τη σκληρή δουλειά μου, ζούσα κι εγώ σε μία απίστευτη “οικονομική ευφορία” καθώς χαιρόμουν τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα “εκτός έδρας”, τα μέρη που έβλεπα, την γκλαμουριά του να λες “Δουλεύω στην αποστολή της Eurovision με την Έλενα”. Δεν ντρέπομαι να το πω και χαίρομαι, που ακόμη κι αν μερικοί ίσως να μην το πιστεύουν, δεν την ψώνισα. Και δεν την ψώνισα όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί παρά τη γενική ευφορία μου και παρά την νίκη, κουράστηκα και σιχάθηκα αυτούς τους ανθρώπους, όσο λίγο πρόλαβα να τους γνωρίσω. Αμορφωσιά, ύφος, σπατάλες με ξένα λεφτά, τεμπελιά, επίδειξη, σνομπίστικη συμπεριφορά σε μικρούς υπαλλήλους (όπως ήμουν εγώ) και πολλά άλλα, που φωνάζουν από μακριά “Δεν είχα τέτοια λούσα στο χωριό μου! Τώρα, που τα βρήκα, θα του δώσω να καταλάβει”. Κομπλεξισμός, εφήμερη δόξα και “ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε”. Εν ολίγοις, το ψώνιο των άλλων με έσωσε από το να την ψωνίσω κι εγώ!

Όλα είναι… αφρός!

Πτήση 001

Την ημέρα της επιστροφής, στο αεροπλάνο με αριθμό πτήσης 001, είδα πρώτη φορά ανθρώπους να καπνίζουν εν πτήσει… Δικό μας ήταν, ό,τι θέλαμε κάναμε…

Ναταλία Γερμανού, στην πτήση 001

Και όταν προσγειωθήκαμε, θυμάμαι ότι ξαφνικά τα τζάμια του αεροσκάφους γέμισαν με ένα παχύρευστο υγρό, από την αψίδα αφρού που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά, που μας υποδέχονταν με αυτό τον φανφαρόνικο τρόπο.

Κόσμος πανηγυρίζει στο αεροδρόμιο

Μετά, μας χώρισαν σε δύο πούλμαν (στο πρώτο η Έλενα με τους πρωτοκλασάτους και στο δεύτερο εμείς, οι λιγότερο γκλαμουράτοι) για να πάμε στην ΕΡΤ, όπου στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου είχε στηθεί ένα πάρτι για να πει το νικητήριο τραγουδάκι η Έλενα και να χαρούν τα πιτσιρίκια που είχαν μαζευτεί.

Έξω από την ΕΡΤ

Απίστευτα πολύς κόσμος σε όλη τη διαδρομή της Αττικής Οδού χαιρετούσε το πούλμαν και στην ΕΡΤ γινόταν της ζουρλής. Κατάκοπη, έψαχνα να βρω τις βαλίτσες μου μέσα στα έγκατα του πούλμαν, ενώ πηγαίνοντας στο γραφείο μου αντιμετώπισα κάτι άγνωστους αγριεμένους σεκιουριτάδες, που εξήντλησαν τον ζήλο τους πάνω μου όταν τους είπα να μου ανοίξουν την πόρτα για να μπω. Μόστρα, φιγούρα, προβολή και αηδία…

Η Eurovision στην Αθήνα

Πέρασαν όλα αυτά και η ζωή βρήκε τους φυσιολογικούς ρυθμούς της για να φτάσει η ώρα να κάνουμε εδώ την Eurovision. Έχοντας προσωπικούς λόγους και μία όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία από την συνύπαρξή μου με μία ντίβα, αποφάσισα να μη συνοδεύσω την Βίσση στο δικό της promo tour, φοβούμενη ότι η συμπεριφορά της θα ήταν ακόμη πιο “κάπως” από της Παπαρίζου και η ιδιοσυγκρασία μου δεν θα την άντεχε. Τελικά, γλίτωσα την περιοδεία με τη Βίσση αλλά οικειοθελώς κατέληξα να εργάζομαι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου έγινε ο διαγωνισμός. Εκεί, ακολούθησε ο απόλυτος παραλογισμός, με διαφόρους γνωστούς ΕΡΤικούς να μην ξέρουν καν πώς λειτουργεί ένα Press Center.

Συν/ξη Τύπου: Παναγόπουλος, Βίσση, Χουλιάρας

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όταν έπρεπε να γίνει κάτι, αλλά δε με άκουγαν όταν τους το έλεγα (ποιος άλλωστε θα έδινε σημασία σε μία συμβασιούχα;) να αναγκάζομαι να τα λέω στους επικεφαλής της διοργανώτριας EBU (με τους οποίους είχα άψογη σχέση και συνεργασία) και εκείνοι να τα επιβάλλουν στους Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις οι ΕΡΤικοί άκουγαν τη φράση “Η EBU λέει να κάνετε αυτό…” τα έκαναν πάνω τους. Ανάμεσα στα διάφορα κουφά που έγιναν τότε ήταν και κάτι που με πείραξε πολύ και με έκανε να τους σιχαθώ ακόμη χειρότερα: ενώ η ΕΡΤ είχε μοιράσει εισιτήρια για τον Τελικό στην Σάρα και την Μάρα (μέχρι και σε κάτι τριτοξάδερφα διευθυντάδων, που λέει ο λόγος) δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει 3 εισιτήρια στους δημοσιογράφους του Internet, που τον προηγούμενο χρόνο κατάφεραν όχι μόνο να ανανεώνουν κάθε στιγμή το επίσημο ελληνικό site της Eurovision (που ήταν και αγγλόφωνο για το διεθνές κοινό), να στέλνουν δελτία Τύπου σε όλη την Ευρώπη για την Έλενα και πολλά άλλα… αλλά κατάφεραν να πάρουν και διάκριση από την EBU για την υλοποίηση του project το οποίο παρουσιάστηκε ως πρότυπο για όλες τις χώρες. Ναι, καλά καταλάβατε! Και επειδή όταν δουλεύεις σωστά, ο κόπος σου δεν αναγνωρίζεται από τον Έλληνα αλλά από τον ξένο, η EBU μού έδωσε 3 συλλεκτικά εισιτήρια σε VIP θέσεις για τον τελικό. Το καλύτερο έγινε στο τέλος και συγκεκριμένα το πρωί μετά τον τελικό: εν μία νυκτί ο χώρος διαλύθηκε. Press Center, καμαρίνια, σκηνικά, καντίνες έγιναν όλα μία μάζα μπάζα, την οποία είδα όταν πήγα για να πάρω τα πράγματά μου από το γραφείο το επόμενο πρωί για να διαπιστώσω ότι ο χώρος είχε σταματήσει να φυλάσσεται και κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να κλέψουν την handycam, του γραφείου μας. LOL!

Ήμασταν μεγάλα νούμερα! Νumber One και με την βούλα!

Όλα αυτά τα έγραψα γιατί με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, την οποία ελάχιστοι έχουν πάρει χαμπάρι, διαπιστώνω πόσα πράγματα άλλαξαν μέσα σε λίγο καιρό. Και, όσο κι αν πέρασα καλά στη Eurovision, οφείλω να πω ότι προτιμώ τη σημερινή στάση της ΕΡΤ και του Υπ. Πολιτισμού, παρά αυτή της “χρυσής εποχής”, από την οποία όλοι (λίγο ή πολύ) φάγαμε. Οι δόξες πέρασαν. Οι αγαπημένες ντίβες επέστρεψαν στα μπουζούκια και στην εγχώρια κατανάλωση, αν και πιστεύω ότι η Έλενα είχε όλες τις προϋποθέσεις και τη δυναμική να κάνει κάτι καλύτερο εκτός Ελλάδας. Ίσως, όμως, κάποιοι δεν ήθελαν να διασχίσει τα σύνορα της χώρας αυτό το σκληρά εργαζόμενο και ταλαντούχο κορίτσι, που γεμίζει τα τραπέζια στις μεγάλες πίστες. Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη.

Τέλος, επιτρέψτε μου να ομολογήσω ότι μετά από τόσο καιρό πίστευα πως δε θα είχα πρόβλημα να πω διάφορα πράγματα για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Όμως, η αλήθεια είναι ότι, παρότι δεν δουλεύω πια ούτε γι’ αυτούς ούτε με αυτούς, (αφού μετά από 3 χρόνια με αντικατέστησαν με “γαλάζια παιδιά”) δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ούτε για τους καλλιτέχνες της ιστορίας αυτής ούτε για την ΕΡΤ.

Κρατάω στη μνήμη μου τα μέρη που είδα, την αγάπη των Ομογενών για την μαμά-Ελλάδα, τους ευσυνείδητους συνεργάτες της ΕΡΤ (που δούλεψαν αθόρυβα και έβγαλαν “το φίδι από την τρύπα” και τα καταφέραμε), τους φίλους, που γνώρισα, και τα μαθήματα, που πήρα από αυτή την ιστορία.

Links

2005 Eurovision site

2006 Eurovision site

Eurovision: 50 Years

(Ήθελα να σας βρω και links από τις Eurovision Junior, στις οποίες είχα δουλέψει αλλά τα site δε λειτουργούν)

Official Eurovision site

ΕΡΤ

EBU

Wikipedia: Greece_in_the_Eurovision_Song_Contest_2005

Τα sites των φίλων μου (και συγγνώμη αν ξεχνάω κάποια): Oikotimes.com, OgaeGreece.com

Μερικές ακόμη φωτό

Σόφια

Κίεβο

Κοπεγχάγη

Μάλτα

Γενεύη

Λιλεχάμερ

Advertisements
Published in: on May 23, 2010 at 12:03 pm  Comments (43)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2010/05/23/eurovision-2005-paparizou-ert-ebu-marylou/trackback/

RSS feed for comments on this post.

43 CommentsLeave a comment

 1. […] This post was mentioned on Twitter by MaryLou Tzempelikou, MaryLou Tzempelikou, DrTroy, constantinos alexaco, Tasioulis Charis and others. Tasioulis Charis said: RT @MaryLou_t: Πέντε χρόνια μετά, είπα να μιλήσω κ εγώ για τη Eurovision 2005 κ όσα έζησα, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας> http://bit.ly/eurovision2005 […]

 2. Επιτελους και ένα άτομο που παραδέχεται ότι “έφαγε” από τα λεφτά του δημοσίου! Επιτέλους και ένα άτομο που θα επιστρέψει τα λεφτά τα οποία έφαγε σε βάρος του λαού;

  • Αγαπητέ, μάλλον παρερμηνεύτηκε το ποστ μου. Δεν είπα ότι “έφαγα” λεφτά γιατί δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσα να φάω ούτε ένα σεντ, που δεν είναι δικό μου. Είπα ότι ήμουν σε μία αποστολή, για την οποία σπαταλιόντουσαν χρήματα αβέρτα… και απλά επωφεληθηκα από αυτό, χωρίς να έχω επιλογή, ως εργαζόμενη σε αυτό τον οργανισμό. Ελπίζω να είμαι πιο σαφής τώρα γιατί δεν μου αρέσει να μένουν σκιές σε τέτοια θέματα.

 3. Δεσποινις μου ή κυρία μου με αυτό που μου απαντάτε είναι σαν να μου λέτε ότι “ήμουν και εγώ μέλος της συμμορίας που έκλεβε αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς”! Ελπίζω να έχετε καταλάβει την σοβαρότητα αυτών που περιγράφετε-καταγγέλετε. Καταλαβαίνω βέβαια ότι εσείς ήσασταν ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι ήσασταν ενήλικας.

  • Φαίνεται ότι μιλάμε άλλη γλώσσα. Δεν πειράζει… Πάντως, να ξαναδιευκρινίσω ότι ποτέ δεν είπα ότι εκλάπησαν χρήματα. Είπα ότι εγκρίθηκαν τεράστια ποσά για αυτή την αποστολή και διοργάνωση. Εξάλλου, δεν είπα κάτι που ήταν κρυφό. Με την ίδια λογική, συνένοχη είναι όλη η Ελλάδα, που ήξερε για την σπατάλη (τονίζω την λέξη “σπατάλη” και όχι “κλοπή”) αλλά ωστόσο, πανηγύριζε και συμμετείχε. Αν το θέλετε, είμαστε όλοι το ίδιο συνένοχοι.

 4. Η “κλοπή” politically correct λέγεται”σπαταλη”. Το αποτέλεσμα και της κλοπής και της σπατάλης είναι η σημερινή ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.

 5. twra omws pou uparxei ”litothta” an uparxei …twra einai pia arga….

 6. Συγχαρητηρια για το αποκαλυπτικο ποστ!
  Respect.

 7. Εξαιρετικη τοποθέτηση πάνω σε ένα θέμα στο οποίο όλοι μας πονταραμε χωρις δεύτερη σκεψη, η στο άσπρο η στο μαύρο Μπράβο Μαριλού!!!

 8. Εξαιρετικό το ποστ σου Μπράβο!

 9. Λογικά, οι περισσότεροι προτιμούμε τις λιγότερες φανφάρες των τελευταίων διοργανώσεων. Και φυσικά τα λιγότερα ποσά που ξοδεύονται γι αυτές.
  Άλλοι καιροί, άλλα ήθη που λένε. Εκείνες τις εποχές η “εθνική υπερηφάνεια” χτυπούσε ταβάνι. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο κατήφορος.
  Το θετικό είναι ότι τα έζησες και τα έχεις αποκρυσταλώσει μέσα σου. Σημαντικό :-)

 10. Έχει ενδιαφέρον το ποστ σου όπου ουσιαστικά κατακρίνεις την σπατάλη της τότε κυβέρνησης αλλά αυτό που δεν μας είπες είναι πιο βίσμα σε έβαλε στην τότε θέση. Συμβασιούχος στην ΕΤ τότε, μόνο με πολιτικό σύνθημα έμπαινες…

  • LOL! Αν ήμουν άνθρωπος, που είχε βρει βίσμα για να μπει, θα είχε βρει και βίσμα για να μείνει. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως αυτό.

 11. Σπατάλη σημαίνει ,υπερβολικό και άσκοπο ξόδεμα χρημάτων (στη συγκεκριμένη ιστορία).Με τη διαφορά ότι τα χρήματα ήταν του δημοσίου και ουχί κάποιου ιδιώτη. Δηλαδή οποία σπατάλη , τέτοιου χρήματος λογίζεται “κλοπή”.
  Δεν μέμφομαι εσένα , όμως…..
  δυστυχώς έτσι εξαργυρωνόταν η σιωπή ενός ολόκληρου λαού.Είναι πολλοί αυτοί που γλυψανε κάποιο κοκκαλάκι-ζώντας για λίγο καιρό στη χλιδή- σε ανάλογες περιπτώσεις . Χωρίς απαραιτήτως να την ψωνίσουνε .
  Κατά συνέπεια όλοι έχουμε τις ευθύνες μας , στο βαθμό που μας αναλογεί.( και το 0 είναι βαθμός)
  10 ,20 ,100,1000 αρχιλαμόγια μας έκαναν σαν τα μούτρα τους.
  Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ξανά, αν θέλουμε να γίνουμε “άνθρωποι” .

 12. Αυτή ειναι η κατάντια μας…
  Κανείς δεν πιστεύει κανένα.Έχει χαθεί η αξιοπιστία και όχι μόνο.
  Ποιός πιστεύει αν μπήκες με μέσον ή όχι?(Ρητορικό το ερώτημα).
  Μπάχαλο.

 13. Εδώ δεν έδωσαν πρόσκληση στον Δάντη, σε εσένα θα έδιναν; :ppp
  Πόσο μου έχει λείψει η παλιά καλή Eurovision, με όλα τα κανάλια να ασχολούνται με το βρακάκι του Ελενακίου; Που είναι αυτές οι καλές πλούσιες εποχές; :ppp

 14. η ευθιξία σας πιάνει όλους μετά το τέλος της “παράστασης”.. που ήσουν τότε να καταγγείλεις τις σπατάλες; δηλαδή να σου πούμε μπράβο; τι θέλεις από εμάς; Δεν καταλαβαίνω το mood…

 15. Μερικές παρατηρήσεις: ρωτάτε γιατί δεν είπε τιποτα η κοπέλα για τις σπατάλες. Ρωτάω εγώ. Είπε ποτέ κανείς για τον εργοδότη του που δεν κολλάει ένσημα στους εργαζόμενους? Είπε ποτέ κανείς γιατί το αφεντικό βγάζει εκατομμύρια και μένα ο μισθός μου ειναι 700 ευρώ?Κανείς ποτέ δεν λέει τίποτα γιατί όλοι θεωρούμε πως “πάλι καλά” που παίρνουμε κι αυτά τα 700 (500 καθαρά).Όλοι τρέμουν μην χάσουν τη δουλειά τους!Και όσο εμείς σιωπούμε, οι άλλοι αυγατίζουν τα κέρδη τους.
  Γνωστό θέλει για μια σύμβαση στην ΕΡΤ, γνωστό όμως θέλει και για να πας ταμιας στο σούπερ μάρκετ.Εκεί έχουμε φτάσει! Εκχωρήσαν όλοι το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε κάποιον παράγοντα, ο οποίος είτε εφάρμοζε πολιτικές είτε τον συνέφερε να μην υπάρχει η έννοια της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Το ότι το δημόσιο γέμισε συμβασιούχους των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία κάλυπτε με το μισό κόστος πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τι διαφορά έχει με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που κυριαρχούν στον ιδιωτικό τομέα, όπου το μπλοκάκι, η μαύρη εργασία πάει σύννεφο?!
  Το ότι οι φόροι που πληρώνουμε πάνε στα βρακιά της Παπαρίζου τι διαφορά έχουν από τις επιδοτήσεις προς τους εργοδότες, για να προσλάβουν ανέργους με 500 ευρώ το μήνα και ανασφάλιστους? Ποιός χάνει τελικά? Είτε έτσι είτε αλλιώς ο εργαζόμενος χάνει.
  Είναι δυνατόν εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να παρακαλάει να κοπούν οι μισθοί στο δημόσιο, αντί να διεκδικήσει κι αυτός να αυξηθεί ο μισθός του?
  τώρα ελπίζω να είναι όλοι χαρούμενοι, που έχουμε εξισωθεί όλοι παρέα στον πάτο.
  Ευτυχώς, σε αυτήν την περίπτωση το λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και ας ελπίζουμε ότι όλοι σύντομα θα καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι το ίδιο, γιατί θα ξυπνάμε όλοι 7 η ώρα το πρωί για να πάμε να παρουμε 500 ευρώ μέχρι να πεθάνουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!!!

 16. […] μάτια. Και με επηρρέασε πολύ το συγκλονιστικό κείμενο της φίλης μου Μαρυλού στο blog της (Eurovision 2005 Έλαμπε! ‘Ηταν όμως χρυσός;), που δυστυχώς […]

 17. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζίς μας!

 18. an to xrhma den bgainei apo thn tseph sou den se ponaei na to spatalhseis. Ti na pw kseftyla, emeis ftaime kai mono eimeis

 19. Να και κάποιος που λέει τα πράγματα όπως πρέπει.
  Έστω και τώρα.
  Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι η επανάσταση της συνείδησής μας.

 20. egw pantws 3erw oti panta kathgoroun th Eurovision gia spatales kai kakodiaxeirhsh xrhmatwn, alla h Eurovision sigoura apoferei kerdh sthn ERT apo xorhgous ktl Einai mia poly emporiki diorganwsh me ekatomyria thle8eates kai terastia pososta thle8eashs.

 21. Καπως ετσι το φανταζομουν οταν το βραδυ του τελικου στο Κιεβο η γυναικα μου πανυγιριζε σχεδον με ολη την Ελλαδα (οι γειτονες βαραγανε με τις καραμπινες…)

  το καταλαβα ενα χρονο μετα οταν εβλεπα το Ρουσοπουλο να μπαινει με υφος χιλιων καρδιναλιων στο κλειστο οπου θα τραγουδουσε η Βισση

 22. Μ’αρέσει που όλοι ξαφνικά γίναμε ηθικοί. Γιατί να βάλεις μέσον για να κάνεις το πτιδήποτε, γιατί να πληρώσεις φακελλάκι σε γιατρό που είναι υπάλληλος του Δημοσίου, γιατί να λιμπίζεζε τον “ξεφτίλα” με την Cayenne και ας ξέρεις ότι την έχει βγάλει παράνομα, γιατί το 55% των ελλήνων ντύνεται marque και προβάλλει μόνο μόστρα.
  Ε λοιπόν δεν μπορώ να σας βλέπω να το παίζετε όλοι τώρα αθώοι. Ολη η Ελλάδα είναι ποτισμένοι στον νεοπλουτισμό στον κομπλεξισμό που από χωριό ήθελε να το παίξει παριζιάνος. Και μην ισοπεδώνουμε τον Δημόσι τομέα με τον Ιδιωτικό και σταματήστε τα περί 700ε το μήνα, διότι ξέρω εγώ δασκάλους καθηγητές υπάλληλοι σε τοπικές διοικήσεις που παίρνουν 1800€ για να ξύνονται και στο ιδιωτικό τομέα να δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα. Αφήστε αυτή την ισοπέδωση και βάλτε επιτέλους μυαλό. Γιατί το 99% είναι απαράδεχτοι

 23. “Gia thn Ellada re gamwto”!

 24. KATAΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΟΥ!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ.. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙ???????? http://eurovision.ert.gr/2005/newsdetails.asp?id=159208 ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..

 25. http://eurovision.ert.gr/2005/newsdetails.asp?id=159208

 26. ΣΤΟ LINK ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΠΡΙΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ… ΤΩΡΑ ΤΙ??? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΟΥ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ….

 27. Μπραβο! ωραιο ποστ ..αν κ να πω την αληθεια αρχισε παλι να βραζει το αιμα μου. οχι μονο για τη σπαταλη (εχουμε πλεον φτασει στο σημειο να λεμε οτι εχουμε συνηθισει!!!) αλλα περισσοτερο για τα λαμογια με το υφακι που πιασανε την “καλη” κ νομιζανε οτι αυτο τους εκανε ανθρωπινα οντα. κ πολυ περισσοτερο που ακομη μια φορα φανηκε οτι ενας νοημων ανθρωπος μπορει να βγαλει ακρη με Ευπωπαιους αλλα οχι με ελληνες. κ γω στη θεση σου αυτο θα εκανα;)
  κ παλι ωραιο το ποστ!

 28. den perimena kati diaforetiko na ginetai me thn eurovision…apo to 2001 pou ksanakoustikame exei ginei skopos ths ERT na vgei kati kalo…oikonomika kyriws pisteuw…fetos mazeytikan ligo me ola ayta p ginontai…alla gia na to elafrinw kai ligo…telika h elena einai ntiva h sklhra ergazomeno koritsi p kapoioi mporei na ths kovoun ton dromo gia ekswteriko?:P

 29. twra dhladh mazeytikate oloi oi entimoi kai nopmotageis polites ths elladas na kraksete an h kopela htan apo aytous pou epofelithikan apo th eurovision..eite se mikro eite se megalo vathmo..peite mas kiolas oti an hsastan sth thesh ths tha legate ‘edw trwne polla lefta, feygw amesws..egw zw me liga’.. ksafnika gemisame ihika stoixeia se ayth th xwra

 30. POSO YPERGAMATO POST EINAI AYTO. SYGXARITIRIA RE KOPELIA

 31. emeis ta phrwnoume auta filoi mou….olaa auta ta leuta pou deinoun ka8e xrono gia na parousiasoun ena polu du8en kai “pisw apo bitrines” show…..egw den jerw kamia allh xwra na thn koftei tooso polu…kai exoume pesei toooso xamhla wste na kanoume ta panduna gia na nikhsoume se enan diagwnismo pou eimaste peritoi….otan plhrwnoun oi “megaloi” kai oi “dunatoi” ths eurwphs gia na paroune kalh 8esh(den sas lew onomata)…kai fetws exei gunei auto filoi mou gia na e3agwrasoun thn nikh tous kai ta koukoulwnoun ola……auth einai h ellada shmera….

 32. Ερώτηση: αν είχες μονιμοποιηθεί στην ΕΡΤ, τα παραπάνω θα τα έγραφες;;; την παπαρίζου εκείνο το βράδυ τη θυμάσαι, τι θεά ήταν; όταν λες πως όλα ήταν στημένα, καταλαβαίνεις πως αδικείς όλους εκείνους που την ψήφισαν. και να σου πω και κάτι, την παπαρίζου ούτε την ξέρω, ούτε και με ξετρελαίνει. Ας λέμε κι ευχαριστώ σε κάποιους ανθρώπους! Ειδικά στο μέσο που σε έβαλε στην ΕΡΤ έστω κι ως συμβασιούχο! Γιατί τότε, χωρίς μέσο δεν έμπαινες!!!!

 33. […] Eurovision 2005: Έλαμπε! Ήταν όμως χ&… […]

 34. Τελικά όσοι προσφέρουν λίγο ή πολύ, σημαντικό ή ασήμαντο για την Ελλάδα, τα “ακούνε”, τι να πω κυρία μου.Όταν σας έφερε η κα Παπαρίζου (γιατί αυτή την εφερε την πρωτια) όλα ηταν ωραια και καλα.Και τωρα απο το πουθενα αρχιζει το θαψιμο.Αυτό μόνο θαρρος και τολμη δεν μπορω να το πω.Αν δεν ηταν αυτη και ο Δαντης με όσο και να κολοχτυπιοταν η ΕΡΤ τιποτα δεν θα εκανε (βλέπε eurovision 2006 και 2009)

 35. malista oloi simfoneite me tin dimosiografo pou grafei ola auta ……..omws otan to 2005 kataktisame tin eurwph oloi petagate apo xara mazi me esas kai egw bebaia,,,,,,,,alla epeidh an eixa na apodosw euthines gia tin spatalh auth den tha erixna to fteksimo sthn elena paparizou alla apokleistika stin ert………….aaa kai isws gia mia fora na aksize pou spatalithikan tosa xrhmata,DEN MPOROUME NA TA EXOUME OLA XWRIS NA DWSOUME TIPOTA TA KALA PRAGMATA KOSTIZOUN………….oso gia tin dhmosiografo pou egrapse auta ta pragmata an ontws gen efage me olumpiakes koutales ekeinh thn epoxh giati den ta egrafe tote ola auta ………enw twra ta grafei giati emeine xwris douleia apokleistika autos einai o logos kuria mou pou ta grapsate ola auta oxi epeidh noiazestai gia tous ellhnes alla epeidh thelete na bgaletai xolh enention twn anthrwpwn pou kapote sas edinan na fate……………………………………..

  • Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι γράφω κ για ποιον λόγο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είχατε γιατί τα έγραψα τώρα, όπως θα είχατε αντιληφθεί ότι δε κατηγορώ την Παπαριζου. Δε μπορω να σας κατηγορησω για το γεγονος οτι καταλαβαίνετε ό,τι θέλετε να καταλάβετε, αλλά κι εσείς δε μπορειτε να με κατηγορειτε για πράγματα που δεν εχω γράψει.

 36. se kapoia apo ta pragmata pou egrapsa anaferomai apokleistika sta sxolia twn upoloipwn ……………kai giati ta grapsate twra gia na deiksetai ston kosmo pou pigan ta lefta ………….krerei polu kala o kosmos pou pigane auta ta lefta …………..apantiste mou sas parakalw se kati an douleuate akoma stin ert tha ta grafate ola auta …………aaa kai poies einai oi kathgories pou sas apedwsa xwris na exete grapsei kati?

 37. loipon kuria mou perimenw 2 meres kai den exw labei kapoio munhma sas alla fenetai pws den exetai thn ikanothta na apanthsetai stis erwthseis mou………tha ithela omws na sas pw pws pragmati eiste aksairetikh sto na krinetai anthrwpous,omws den exete thn ikanothta na dexthte kritikh apo allous…………………

  • Δεν ήξερα ότι είχαμε δώσει “ραντεβού” σχετικά με το πότε θα πάρετε την απάντησή σας. Δεν είμαι επαγγελματίας blogger ούτε είμαι υποχρεωμένη να βρίσκομαι πάνω από το blog και να απαντώ στον καθένα την ώρα που το θέλει. Κάνουμε διάλογο. Κριτική έχω δεχθεί αρκετή και πάντα απαντώ εκτός πια κι αν ξεφεύγει από τα όρια. Αν είχατε διαβάσει καλύτερα, θα είχατε δει ότι ήταν επιλογή μου να μην συνεχίσω να εργάζομαι στην ΕΡΤ, ενώ είχα την δυνατότητα να το κάνω. Επίσης, δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σας – το γεγονός ότι νομίζετε ότι κατηγόρησα την Παπαρίζου ή για το ότι πιστεύετε πως ΑΝ εργαζόμουν ακόμη στην ΕΡΤ, δε θα μιλούσα για κακοδιαχείριση;
   To συμπέρασμα ότι έφαγα με “ολυμπιακές κουτάλες” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) είναι καθαρά δικό σας.

 38. Διαβασα με προσοχη το αρθρο σου και το βρηκα εξαιρετικα ενδιαφερουσα περιγραφη. Θυμαμαι ολη την τοτε διαδικτυακη επειχηρηση! Η σπαταλη ηταν της εποχης εκεινης…Αλλωστε εγιναν πολυ χειροτερα πραγματα με δις, τα μερικα χιλιαδες ευρω που σπαταλησετε στα ξενοδοχεια δεν εχουν σημασια(!!). Χρειαζομαι μια διευκρινηση: τι εννοεις οτι εχεις νευρα με παπαριζου? και ποσο βαρυς ηταν ο τονυ?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: