Προεκλογικές απορίες…

Δεν πολυασχολούμαι με τις εκλογές. Όχι επειδή δε τις θεωρώ σοβαρές, απλά θεωρώ ότι δυστυχώς η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν είναι όσο σοβαροί χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Κι αν όντως είναι σοβαροί και έχουν θέληση να κάνουν πράγματα, τα καταφέρνουν πολύ δύσκολα ή αποτυγχάνουν γιατί οι βολεμένοι σε μια ξεχαρβαλωμένη κατάσταση, πολύ απλά, δεν τους αφήνουν. Δε μου αρέσει να απορρίπτω συλλήβδην τους πολιτικούς, όμως, μέχρι στιγμής αυτή είναι η αίσθησή μου και σας παρακαλώ πολύ να με διαψεύσετε αν κάνω λάθος. Στο θέμα μας, όμως.

Δε χρειάζεται να είσαι πολιτικό ον ή να έχεις το IQ του Αινστάιν για να διαπιστώσεις ότι τα μόνιμα προβλήματα σχεδόν ανεξαιρέτως όλης της ελληνικής επικράτειας είναι τα σκουπίδια, η κακή οργάνωση των υπηρεσιών, η έλλειψη εσόδων, η κατασπατάληση εξόδων, οι βρόμικες περιοχές, οι παρατημένοι χώροι, η έλλειψη πρασίνου κτλ. Και φυσικά όλα αυτά τα θέματα συζητιώνται όταν αρχίζουν να πλησιάζουν εκλογές. Και οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις κάθε περιοχής κατηγορούν τους τοπικούς άρχοντες για όλα αυτά που δεν έχουν κάνει.

Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Αφού τους τα “ψέλνουν”, πχ για τους βρόμικους ανοιχτούς χώρους, γιατί μετά δε σηκώνουν μανίκια, δεν μαζεύουν μερικούς παρατρεχάμενους και μερικούς ψηφοφόρους για να πάνε να το κάνουν; Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε καλύτερη προεκλογική καμπάνια μιας παράταξης από το να κάνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο, όπως για παράδειγμα κάνουν οι Atenistas, που εδώ και λίγο καιρό οργανώνονται και μαζεύονται για να συμμαζέψουν λίγο το χάλι της Αθήνας και να δείξουν έμπρακτα ότι υπάρχει τρόπος αν υπάρχει θέληση. Τόσο δύσκολο είναι για παράδειγμα κάποια από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στον Κακλαμάνη να κάνει κάτι αντίστοιχο σε μερικές από τις χιλιάδες βρομερές γωνίες της Αθήνας; Οι υποψήφιοι, αντί να πληρώνουν για αφίσες και φυλλάδια, που βρομίζουν ακόμη χειρότερα την πόλη, αντί να ξοδεύουν σε εντυπωσιακά προεκλογικά κέντρα και σε εκνευριστικά sms, δε θα ήταν καλύτερα να πληρώσουν για να εξοπλίσουν μερικούς ψηφοφόρους-εθελοντές με γάντια, τσουγκράνες, σακούλες σκουπιδιών και ό,τι άλλο χρειάζεται για να κάνουν μερικές εξορμήσεις καθαρισμού και μετά να τοποθετήσουν επί τόπου μία ωραία ταμπελίτσα με το όνομα της παράταξής τους; Και συγχωρέστε με που αναφέρομαι συνέχεια στην Αθήνα. Απλά, εκεί ζω και το χάλι αυτής της πόλης με ενοχλεί καθημερινά. Όμως και η Θεσσαλονίκη δεν πάει πίσω. Την επισκέφθηκα πρόσφατα μετά από πάρα πολλά χρόνια και σοκαρίστηκα από την εικόνα της. Το ίδιο ισχύει και για πολλές πολλές άλλες περιοχές και όχι μόνο πόλεις.

Για το τέλος, σας προτείνω να κάνετε κλικ στο link των Atenistas για να πάρετε ιδέες και να δείτε τι εννοώ :) Δεν ξέρω εάν υποστηρίζονται ή υποστηρίζουν κάποια παράταξη, αλλά αν ναι, μπράβο τους.

Η φωτογραφία με τον κο Κακλαμάνη μού φάνηκε επικά σαχλή ή σαχλά επική και γι’ αυτό την έβαλα :) (btw, κάτι μου λέει ότι ο σκύλος δεν είναι αθηναϊκό αδέσποτο :Ρ). Την πήρα από το Flickr του Αθήνα Πόλη Ζωής’. Και φυσικά τη φωτό με τον κόσμο, που καθαρίζει την πήρα από τους Atenistas.

Advertisements
Published in: on October 28, 2010 at 7:28 pm  Comments (1)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2010/10/28/elections-athens-kaklamanis-kaminis-atenistas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. Το μεγαλύτερο αστείο των εκλογών είναι ότι ΠΑΝΤΑ το πριν είναι κρανίου τόπος (όχι οτι δεν είναι) ενώ μετά θα αλλάξουν όλα.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: