Όταν η μόδα εμπνέει την πολιτική!

Ένα ωραίο ήσυχο απόγευμα (πριν λίγο δηλαδή) σε ένα διάλειμμα στο γραφείο, χάζευα τη στήλη Photo-bloko του Νίκου Ζαχαριάδη στο Πρώτο Θέμα και χαχάνιζα σαν 7χρονο με τα σχόλιά του. Κάποια στιγμή, την προσοχή μου τραβάει το παρακάτω banner στα δεξιά:

Βρε τι μου θυμίζει! Τρεις διαφορετικές φωτογραφίες, που έχουν να κάνουν με την μόδα και καλούν τον χρήστη να κάνει κλικ πάνω σε μία φωτό. Ουπς! Κάποιος μας έκλεψε την ιδέα του Fashinating! Ομολογώ ότι η μόνη σκέψη, που πέρασε από το μυαλό μου, ήταν είναι πρόκειται για διαφημιστικό κάποιου eshop ρούχων. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι! Γιατί πού να φτάσει το φτωχό μου μυαλό στα δυσθεώρητα ύψη της φαντασίας, όπου είχε πετάξει το μυαλό του διαφημιστή, που δημιούργησε το banner.

Κάνω κλικ πάνω στο μπλε (δοκιμαστικά το έκανα γιατί το καρό είναι το πιο γαμάτο ύφασμα. Και το ψαροκόκκαλο ωραίο είναι, αλλά το καρό είναι πιο σούπερ)

και το banner μού λέει ότι η άποψή μου έχει αξία!

Και μετά μου λέει να την πω και για τον τόπο μου. Εδώ μπερδεύτηκα! Δηλαδή, τι να κάνω;

Και έρχεται και η απάντηση: ότι πρέπει να ψηφίσω και φυσικά να μάθω πού ψηφίζω γιατί μπορεί να έχουν περάσει ένα σωρό εκλογικές αναμετρήσεις από τότε που ήρθαν τα πάνω-κάτω στα εκλογικά τμήματα αλλά μερικοί όλο το ξεχνάνε και κάθε φορά πηγαίνουν στο παλιό τους εκλογικό τμήμα.

Και ερωτώ!

Πώς του ήρθε του διαφημιστή να βάλει τρία κομμάτια από τσίτι (=ύφασμα, για όσους είναι νέοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει), να σε ρωτήσει ποιο θα είναι της μόδας και να καταλήξει να σου λέει ότι πρέπει να πας να ψηφίσεις;!!! Και ξαναερωτώ!!! Δηλαδή η μόδα είναι τόσο σημαντική για τη ζωή σου όσο η πολιτική; Δηλαδή οι ψηφοφόροι έχουμε γίνει τόσο αδιάφοροι, που πρέπει να μας κάνουν να ενδιαφερθούμε για την πολιτική μέσω του lifestyle και της μόδας; Αν είναι έτσι, να βάλουν τη Σκορδά, την Μενεγάκη και την Κορομηλά ή τον Ρέμο, τον Πλούταρχο και τον Χατζηγιάννη ή τα κορίτσια από το Next Top Model και να μας ρωτάνε ποιος μας αρέσει καλύτερα.

Εκτός κι αν μας προετοιμάζουν για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου σε λίγο καιρό θα ψηφίζουμε online μέσω ενός μηχανισμού  σαντου Fashinating (δλδ κάτι σαν αυτό που έβαλαν στο banner) θα διαλέγουμε τον καλύτερο υποψήφιο.

Ψιτ! Αν πάρει το αυτί σας ότι θα γίνει τέτοιος διαγωνισμός από το Υπουργείο για την ανάπτυξη τέτοιου λογισμικού, ειδοποιήστε μας! Εμείς πρέπει να πάρουμε τη δουλειά! Έτοιμο το έχουμε! Θα αντικαταστήσουμε τις φωτό με τα φουστάνια και τα σκουλαρίκια και θα βάλουμε φωτογραφίες υποψηφίων! Εγώ, πάντως, θα προτιμούσα να ψηφίζω έτσι!

Τώρα, ψάχνω να βρω το όνομα για το site ;)

Advertisements
Published in: on November 2, 2010 at 5:49 pm  Comments (3)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2010/11/02/greece-elections-fashinating-fashion/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

 1. Xaxaxa eleos

 2. Εκαναν τέτοια τσαχπινιά και, υποτίθεται, πως μας θέλουν “υπεύθυνους πολίτες – στυλοβάτες της δημοκρατίας κλπ κλπ”? Αμάν πια με το lifestyle, όλα πρέπει να είναι “κάπως” για να έχουν πέραση. Δεν θέλω άλλο style, θέλω το real life όποιο κι αν είναι! Να το ζήσω, να το βιώσω κι αν δεν μ΄ αρέσει να το αλλάξω. Ουφ!

  http://newagemama.wordpress.com

 3. εγώ το βρηκα τέλειο.
  ”Δηλαδή οι ψηφοφόροι έχουμε γίνει τόσο αδιάφοροι?”.Ναι!και ακομα περισσοτερο.
  ” Δηλαδή η μόδα είναι τόσο σημαντική για τη ζωή σου όσο η πολιτική;”.
  Όχι βεβαια,αλλά φαντάσου πόσοι διάλεξαν ύφασμα αλλά δεν πήγαν να ψηφίσουν ..Αηδιασμένοι κ καλά από το ”όλοι ιδιοι ειναι”.
  Από τη στιγμη που μπαίνεις στη διαδικασία να διαλέξεις ύφασμα,είναι τραγικό να μην ψηφίζεις.Εδώ όμως ειναι κ η διαχωριστική γραμμη ανάμεσα στο πολίτη κ τον ιδιώτη-καταναλωτη..
  Σιγα σιγα η εννοια του πολίτη αντικαταστειτε απο αυτή του ιδιωτη/καταναλωτη.Μη θυμώνεις οταν κάποιος προσπαθει να ξυπνήσει τη συνείδηση.Το θέμα δεν ειναι η εξισωση μοδας κ πολιτικης αλλά αφύπνιση του πολιτη που καθενας απο εμας πρεπει να ειναι.
  Ενας περαστικος.Πολύ ωραίο k congrats για το μπλογκ σου!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: