Γιώργο, προχώρα! Διάλυσέ τα όλα!

Τριάντα επτά χρόνια δεν είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά. Εξαρτάται, βέβαια, πώς το βλέπεις. Δεν θεωρείται μεγάλος ένας άνθρωπος 37 ετών. Ένα κόμμα, όμως; Εξαρτάται από το πώς έχει καταντήσει και από το τι προσφέρει… Μπορεί, π.χ. ένα αυτοκίνητο του 1974 να τσουλάει μια χαρά. Προσφέρει, όμως αυτά, που χρειάζεσαι την σήμερον ημέραν;

Όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, οι γονείς μου δεν είχαν καν γνωριστεί. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να το θεωρώ προϊστορική περίοδο. Ξέρω, όμως, ότι ήταν μια ανάσα στην καταταλαιπωρημένη μεταδικτατορική και δεξιοκρατούμενη Ελλάδα. Και δεν το λέω βάσει των απόψεων, που έχω σχηματίσει από τις ενδοοικογενειακές συζητήσεις για τους εξόριστους και βασανισμένους συγγενείς μου. Το λέω από τις μαρτυρίες ακραιφνών δεξιών, που απηυδισμένοι από την υπεροπτική μακροχρόνια διακυβέρνηση της Δεξιάς (που παρέλαβε ομαλά την σκυτάλη της εξουσίας από τη Δικτατορία), ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 1981, επειδή “Οι Δεξιοί έπρεπε να φύγουν”.

Όταν, λοιπόν, κάτι γίνεται καρκίνωμα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα, πρέπει να φεύγει από τη μέση.

Το ΠΑΣΟΚ όταν ήρθε στην εξουσία έφερε ένα σωρό προοδευτικές αλλαγές στην επαρχιώτικη Ελλαδίτσα των αρχών του ’80 – από την κατάργηση της προίκας και της χειροδικίας στα σχολεία μέχρι τη θέσπιση του πολιτικού γάμου και την υποστήριξη του – καλώς εννοούμενου – συνδικαλισμού. Σίγουρα οι περισσότεροι κάτι έχουν να θυμηθούν από αυτές τις θεσμικές αλλαγές και όποιος πει ότι δε θυμάται θα λέει ψέματα και το ξέρει.

Από τα μπουντρούμια στα μπουζούκια

Όταν όμως, η “γλύκα της εξουσίας” άρχισε να… παραγλυκαίνει τους πρώην αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους προστέθηκαν διάφοροι παρατρεχάμενοι τύπου “Γκρούεζα”, και συνειδητοποίησαν πόσο ωραίο είναι να ξημεροβραδιάζεσαι σε φιέστες και μπουζούκια και ακριβά ξενοδοχεία και ταξίδια – με λίγα λόγια όταν κατάλαβαν πόσο ωραίο είναι να είσαι η εξουσία αντί να είσαι στην παρανομία – άρχισε να χαλάει το πράγμα. Και αντί να διορθώσουν τα καφριλίκια της Δεξιάς, άρχισαν να κάνουν (περίπου) τα ίδια.

Φυσικά, θα μου πείτε πως είναι αναμενόμενο η εξουσία να διαφθείρει τον καθένα. Σύμφωνοι! Όταν όμως ένα κόμμα, ένας οργανισμός ή ένα σπίτι θέλει να λειτουργεί σωστά, έχει καθήκον να εντοπίζει τα “μαύρα πρόβατα” και να τα βάζει στη θέση του ή να τα διώχνει από το μαντρί, προτού παρασυρθούν και τα άσπρα πρόβατα. Αν, όμως, ο τσέλιγκας δεν το κάνει αυτό, αποθρασύνονται και τα υπόλοιπα πρόβατα και τα τσοπανόσκυλα και γενικά η τάξη πάει περίπατο!

Σε γενικές γραμμές, αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει το ΠΑΣΟΚ, από την αρχή μέχρι σήμερα.

Και κάποια στιγμή ήρθες εσύ, Γιώργο, με όλη την καλή διάθεση και το κέφι και τις ιδέες από το εξωτερικό για να αλλάξεις το Ελλαδιστάν. Και ήρθες να αναλάβεις εξουσία παραλαμβάνοντας καμένη γη από τον υπέρτατο Μπούλη, που διέλυσε ό,τι τελευταίο είχε μείνει όρθιο. Ήρθες, όμως, πάνω σε μια οικονομική κρίση για να πάρεις τα γέρικα πράσινα πρόβατα και να τα βάλεις να δουλέψουν. Με μερικές εξαιρέσεις, τα πρόβατα ήταν αδύνατο να δουλέψουν – αφενός γιατί δεν ήξεραν (ή είχαν ξεχάσει) τι θα πει δουλειά κι αφετέρου επειδή ακόμη κι όσα ήθελαν να δουλέψουν, δεν τα άφηναν τα άλλα πρόβατα και τα τσοπανόσκυλα. Για να μην αναφέρω ότι μερικά από τα πρόβατά σου ήταν ήδη από προηγούμενες θητείες βουτηγμένα στο βούρκο μέχρι το λαιμό. Ήταν λοιπόν δυνατόν να πάει καλά το εγχείρημά σου;

Και από την ημέρα που παραιτήθηκες, γίνονται καθημερινά συζητήσεις για το πότε θα ξεκουμπιστείς από την προεδρική καρέκλα για να κάτσει κάποιος άλλος για να προεδρεύσει σε αυτό το πτώμα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω πώς ανέχεσαι αυτή την κατάσταση. Εγώ, προσωπικά, ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Πώς δέχεσαι ο κάθε αγράμματος μπουρτζόβλαχος, που το παίζει παράγοντας, να ανοίγει το στόμα του και να εκφέρει άποψη για το πότε θα φύγεις από την προεδρία του κόμματός σου; Στην οποία, εξελέγης! Αυτό, όμως, φαίνεται ότι είναι το πρόβλημά σου. Η υπερβολική ανοχή σου απέναντι στα κάθε λογής μαυροπράσινα πρόβατα και, ίσως η ανασφάλειά σου. Φαντάζεσαι ένα μαντρί, όπου ο τσοπάνης ρωτάει τα πρόβατα και σκυλιά τι θέλουν να κάνουν και να τα αφήνει να το κάνουν; Ε, αυτό έκανες εσύ γι’ αυτό έφτασες σήμερα εδώ.

Αν θες να μη μείνεις στην ιστορία ως ο αποτυχημένος “Γιωργάκης”, που έχασε δύο εκλογές και έγινε πρωθυπουργός μόνο για μια κουτσουρεμένη θητεία… Αν θες να μη σε “κυνηγάει” η ατάκα του ανθρώπου, που πρόδωσε τον παππού σου, “Δεν κάνει το παιδί”… Αν θες να βοηθήσεις ώστε να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος στις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις (όχι τύπου Τσίπρα και μαλακίες) να κάνουν κάτι καλό απαλλαγμένες από την σκιά του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν, όπως είναι και όπως θα έπρεπε να είναι…

Διάλυσέ το,  το τιμημένο!

Αν θες να αποχωρήσεις με το κεφάλι ψηλά και να εξαφανίσεις (κατά το δυνατόν) αυτό το βρωμερό καρκίνωμα που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ (με τους Άκηδες, τους Λαλιώτηδες και τους ομοίους τους), διάλυσέ το! Μην αφήσεις να παρακμάζει άλλο αυτό, που έφτιαξε ο πατέρας σου με αγώνες (και κατάφερε να βλάψει με διάφορα που έκανε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Μην αποχωρήσεις απλώς αθόρυβα και ενοχικά, όπως διαβάζω ότι θα κάνεις, όσο γράφω αυτές τις γραμμές.

Ευχαρίστησε όλους όσοι υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το Κίνημα και αποχαιρέτησέ το. Γιατί είναι καλύτερα να προλάβεις να το κάνεις εσύ αντί να το κάνουμε εμείς.

Καληνύχτα, Γιώργο…

Advertisements
Published in: on Jan 4, 2012 at 9:00 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://marilou.wordpress.com/2012/01/04/papandreou-pasok-goodnight/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 CommentsLeave a comment

 1. Μαριλού τα πράματα είναι πολύ πιό διεστραμμένα/διεφθαρμένα ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΑ απ’ ότι τα παρουσιάζεις … Ο γιωργακης δεν είναι αφέντης μονος του να αποφασίζει τι να κάνει…. Εκτελεί αποστολή ! Διαβαζέ μας να μπεις στο νόημα ! ))

  • Ο καθένας τα παρουσιάζει όπως τα νομίζει… κι εσείς εξάλλου τα παρουσιάζετε όπως νομίζετε ότι είναι. Και συγγνώμη, που σας έσβησα το URL, αλλά επειδή το μήνυμά σας μου θυμίζει σπαμάρισμα, αντί να το σβήσω όλο, προτίμησα να κρατήσω το σχόλιο και να σβήσω το site σας.

 2. Εχω ζήσει και βιώσει όλη τη “πορεία του ΠΑΣΟΚ από το ’74 και μετά.Έχεις δίκαιο σε πολλά από αυτά που έγραψες.Απλά εγώ ΔΕΝ θα είμαι από αυτούς -ες ,που θα πουν καληνύχτα στον ΓΑΠ . Θα πω φυσικά καληνύχτα στο ΠΑΣΟΚ μα θα κρατήσω το όνειρο για τον άνθρωπο που απέδειξε ΤΙ σημαίνει ήθος ακόμη και στην πολιτική!!

 3. Όσο υπάρχουν <> τίποτα δεν θα αλλάξει

  Στο σοσιάλιστής το <> γράφεται με γίωτα μόνο ο ΓΑΠ η κουστωδία του και οι <> το γράφουν με <>

 4. Ε ΡΕ, ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΑ !!!!!!

  ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?!?!?
  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ?!?!? ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ?!?!?
  ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Ή ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ?!?

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ?!?!?! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ?!?!?
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΟΠΕΛΙΑ ?!?!?
  ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΤΗΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ??!?!

  ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ, Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, Ή ΔΕ ΤΟ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ?!?!

  ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?!?!?
  ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ?!?!?
  ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ …..
  ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ (ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΜ) ?!?!?

  “άρχισαν να κάνουν (περίπου) τα ίδια” …..
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ “ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ”, ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ “ΠΕΡΙΠΟΥ” ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ “ΦΛΟΥ” !!!!
  ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !?!?! ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?!?!?
  Ε, ΚΟΠΕΛΙΑ ?!?!?
  ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ “ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΕΜΕΝΗ”, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΦΑΡΣΙ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ !!!!!!!!!

  ΤΟΣΟ ΠΙΑ …. ΤΟΣΟ ?!?!?

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΕΞΗ ΛΕΞΗ ΤΙΣ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ …. ΑΡΚΕΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ …..
  ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ …. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

  ΑΝΤΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ ……….

 5. ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ …………
  ΣΚΕΨΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΙΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!!!

  http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_544.html#comment-form

  • ΑΑΑΑΑΑΑγνωστε ΑΑΑΑΑΑΑναγνώστη

   Αρχικά να σου πω ότι είναι αρχή μου να εγκρίνω όλα τα σχόλια, ό,τι κι αν γράφουν και όσο αγενή κι αν είναι, όπως αποδεικνύεται με τη δική σου περίπτωση. Απλά, ορισμένοι άνθρωποι δεν είμαστε 24 ώρες το 24ωρο μπροστά από μία οθόνη, άρα η διαδικασία έγκρισης δεν γίνεται τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο. Λογικό, ε; Επίσης, εγκρίνω με μεγάλη χαρά ενδιαφέροντα σχόλια, όπως είναι το δικό σου, που μου κάνουν και κομπλιμένα για το blog μου και μου δίνουν νέες ιδέες.

   Κολακεύομαι λοιπόν, που βλέπω ότι οι ομοϊδεάτες σου κρίνουν ότι τα γραφόμενά μου αξίζουν της προσοχής του κοινού σε τέτοιο βαθμό, που ένας πρώην πρωθυπουργός (ή έστω το επιτελείο του) θα με πλήρωναν για να γράφω! Ουάου! Είναι κολακευτικό αλλά άκρως σουρεαλιστικό για την περίπτωση μίας περιστασιακής blogger με ελάχιστους αναγνώστες. Επίσης, ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη πως “ό,τι δεν μας αρέσει να διαβάζουμε έχει γραφτεί από πληρωμένους”, αν και το θεωρώ άλμα λογικής.

   Τέλος, άλμα λογικής θεωρώ και την πρότασή σου για να αρχίσω να γράφω συνταγές!!! Εκτός κι αν αυτό προκύπτει από την πρωτόγονη λογική “γυναίκα = κουζίνα” και η έκφραση “Άνοιξε ένα blog μαγειρικής και μην γράφεις τις απόψεις σου επειδή δεν μου αρέσουν” είναι το αντίστοιχο που έλεγαν παλιά οι κομπλεξικοί βαρύμαγκες “Τράβα πλύνε κανένα πιάτο, μωρή”. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω ότι όσο κι αν δεν μου ταιριάζει η μαγειρική, βρίσκω την ιδέα σου περί μαγειρέματος εξαιρετική γιατί πιστεύω ότι όταν ασχοληθείς με αυτή, θα ήρεμήσουν πολύ τα νεύρα σου. Δες εδώ μια λίστα με διάφορα ελληνικά blog μαγειρικής (http://bit.ly/A9Us7Z) και καλή τύχη στην κουζίνα!

 6. Αγαπητή Μαριλού
  Το σχόλιο του ΑΑΑΑ αποδεικνύει αυτό που λένε “it ain’t what you say it’s the way that you say it’. Κοινώς, ο τρόπος που εκφράζεται ο φίλος μας, με ΦΩΝΕΣ και υπερβολικό πάθος, τον κάνει να χάνει το δίκαιο που κρύβεται στα κεφαλαία γράμματά του.
  Από το καλογραμμένο άρθρο σου συμπεραίνω ότι προέρχεσαι από οικογένεια που εκτιμούσε έως και λάτρευε τον Ανδρέα Παπανδρέου – όπως πολύς κόσμος την εποχή εκείνη άλλωστε. Εξ ου και η μονομερής αντίληψη και συμπάθεια απέναντι στη δυναστεία Παπανδρέου, από παππού σε εγγονό.
  Λόγω ίσως και του νεαρού της ηλικίας σου, νομίζω ότι η πλήρης εικόνα σου έχει ξεφύγει. Πρόσφατα έγραψες ένα άρθρο για τους δημόσιους υπάλληλους, χωρίς προφανώς να γνωρίζεις ότι το δημόσιο με την τρισκατάρατη μορφή που στηλιτεύεις ήταν αποκλειστικό δημιούργημα του Αντρέα και του ΠΑΣΟΚ του. ΄Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.
  Η ιστορία κορίτσι μου θα καταγράψει τον εκλιπόντα ως τον μεγάλο καταστροφέα της μεταπολίτευσης. Πέρα από τις αδιαμφισβήτητες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις που ανέφερες, υπάρχει ένας μεγάλος αντίποδας μέσα στον οποίο ο ΑΠ έσπειρε τους σπόρους της σημερινής οικονομικής καταστροφής. Κι αυτό στο λέω πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις, αν δεν με πιστεύεις αρκεί να ανατρέξεις στα οικονομικά νούμερα τις δεκαετίας του 80 να δεις πότε ξεκίνησε η πολιτική «ζω με δανεικά και αποφεύγω την εργασία όπως ο διάολος το λιβάνι.». Όχι πως δεν βρήκε τους Έλληνες «σαν έτοιμους από καιρό». Οι σπόροι βρήκαν εύφορο έδαφος και οι πολιτικές του εντόπισαν , επιβράβευσαν και καλλιέργησαν συστηματικά τα χειρότερα χαρακτηριστικά του νεοέλληνα. Και κάπως έτσι φτάσαμε ως εδώ. Με τη ΝΔ στην καλύτερη περίπτωση ανίκανη να αντιστρέψει την φιλοσοφία «μάσα, βόλεμα και κοπάνα» που εδραίωσε το ΠΑΣΟΚ Με τον Γιωργάκη ΠΑΡΟΝΤΑ ως σημαντικό και εξαιρετικά δραστήριο μέρος της τριαντάχρονης καταστροφής. Άρα δεν μπορώ να δεχτώ την απεικόνιση που του κάνεις ως μεσσία που ήρθε ν α σώσει το «Ελλαδιστάν». Ποιο Ελλαδιστάν ήρθε να σώσει Αυτό που έφτιαξε με τα χεράκια του, μαζί με άλλους. Το Ελλαδιστάν στο οποίο φώναζε «λεφτά υπάρχουν» , όταν εγώ ως απλός φοιτητής οικονομικών ΑΠΟ ΤΟ 1987 ήξερα ότι έτσι όπως πάμε θα καταστραφούμε; . (Και όχι δεν ήμουνα μέλος καμιάς κομματικής οργάνωσης. Απλά παρακολουθούσα τα μαθήματα, πράγμα που οι κομματικοί σπάνια κάνανε, παρεμπιπτόντως.)
  Αυτά για την άλλη όψη, που άδικα σβήστηκε μέσα από τις κραυγές του ΑΑΑ.
  Κατά τα άλλα, άδικα προτρέπεις τον Γιωργάκη, Το έχει ήδη διαλύσει. Κι έτσι όπως πάμε., μαζί με τη χώρα θα διαλυθούν όλα τα κόμματα. Ελπίζω μέσα από τις στάχτες να αναδειχθεί κάτι καινούργιο σε επίπεδο λαού πρώτα. Γιατί αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξουν ούτε τα κόμματα που μας καθρεφτίζουν.

 7. […] Επίσης, οι λόγοι για τους οποίους δεν πρόκειται να στηρίξω ούτε για πλάκα τον Βενιζέλο είναι εδώ. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: